Blogra fel, hallgatók!

Posterous Éppen az imént állítottam be egy új blogot a Digital Theory című kurzusnak, mert sajnos a korábbi, ingyenes tárhelyen futó installációval egyre több probléma adódott, ráadásul egyre inkább az volt az érzésem, hogy nem könnyű rávenni a hallgatókat arra, hogy életben tartsanak egy ilyen felületet – pedig, szoktuk mondani, csak be kell lépni, és már lehet is publikálni. Nyilvánvaló, látom, hogy a hallgatók nem lusták, szorgosan osztják meg ismerőseik között az érdekes anyagokat, de az internet bizony rászoktatta őket (is), hogy egy gombnyomással elintézzék ilyenirányú tevékenységüket, mindenféle külön belépés, szerkesztgetés, egyéb hercehurca nélkül. Továbbá egy digitális elmélettel és kultúrával foglalkozó óra kiegészítéseként illendő haladni a korral, vagy legalábbis adózni a webes trendek követésének oltárán, ezért az általam is használt és igen kedvelt Posterous szolgáltatása lett a nyerő ebben az esetben. Hogy miért? Mert egy email vagy egy bookmarklet segítségével máris lehet publikálni – a szerkesztést, a videók, képek, hanganyagok, prezentációk, stb. beillesztését a rendszer elvégzi, mégpedig a tapasztalat azt mutatja, igen megbízhatóan. Így a hallgatóknak nem kell semmiféle extra műveletet beiktatni ahhoz, hogy az extra-curriculáris webináriumi tér ismét pezsgő és hasznos adaléka, kiegészítője legyen a kurzusnak – és lám, az indulást követő percekben rögtön három új bejegyzés is született. Nyilván az idő előrehaladtával dől el, hogy jó felé mozdultunk tovább, és valóban sikerül értelmes megosztóhellyé tenni ezt a kis webináriumi blogot, mindenesetre bíztató a kezdet, keep it up!

2 hozzászólás a(z) “Blogra fel, hallgatók!” című bejegyzéshez

  1. Ebből az egyik az éppen egy draft volt, amit úgy néz ki automatikusan post-olt. Aztán küldött egy mail-t, hogy milyen arc vagyok, hogy használom a posterous-t.

    Akkor hajrá doksit olvasni hogy hogy lehet ebben az izében átszerkeszteni meg HTML-alapú formázást használni.

    Egyébként végre egy kurzus ahol lehet blag -olni, örvendezés folyamatban.

  2. A HTML formázást vagy az emailben megcsinálod, vagy kapsz egy webes felületre történő belépőt – ott van egy nagyon egyszerű wysiwyg szerkesztő, aminek persze van egy html-editálós része is.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.