A nevem Dragon Zoltán, jelenleg filmelméletet, kortárs vizuális kultúrát, fotóelméletet, digitális elméletet és kultúrát oktatok a Szegedi Tudományegyetem Angol-Amerikai Intézetében. Eddigi legjelentősebb publikációm három könyv: The Spectral Body: Aspects of the Cinematic Oeuvre of István Szabó, (társszerzőként Cristian Réka M.-mel) Encounters of the Filmic Kind: Guidebook to Film Theories, illetve Tennessee Williams Hollywoodba megy, avagy a dráma és film dialógusa; valamint a szakdolgozatíróknak készült segédletem, az A Practical Guide to Writing a Successful Thesis in the Humanities. Az AMERICANA – E-Journal of American Studies in Hungary c. online folyóirat alapító szerkesztőjeként, az AMERICANA eBooks alapítójaként és szerkesztőjeként, a Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoport létrehozójaként és vezetőjeként is teszek-veszek.

Hobbijaim közé tartozik a szokásos olvasás, zene, film mellett a fotózás (ami már több, mint sima hobbi), a blog és a web majd’ minden aspektusa – szörfölgetés és tartalommal gazdagítás egyaránt izgalmas számomra. Ez utóbbi iránti lelkesedésem eredményeképpen már jónéhány honlapot készítettem, és vállalom továbbiakét (lásd a komplett portfólióm). A fotózás egyre nagyobb szerepet játszik az életemben, így a jelenlegi Instagram profil mellett hamarosan más felületeken is tervezem a megjelenést. Emellett rendszeresen készítek e-könyveket, ami nagyon úgy néz ki, hogy ugyanolyan addiktív tevékenységgé növi ki magát, mint a webes szféra – így immáron e-könyv generálást/konvertálást is vállalok (elkészült munkáimat itt gyűjtöm).

Elérhetőségek és egyebek

Disclaimer: Az oldalakon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a munkáltatóm álláspontját, így azok hivatalos állásfoglalásnak semmilyen esetben sem tekinthetőek.