AMERICANA eBooks megjelenés: Amerikanisztika és vizualitás tanulmánykötet

Elérkezett hát az idő, hogy a tavalyi indításhoz hasonlóan április 11-én idén is előrukkoljon valamivel az AMERICANA eBooks kiadó: ezúttal egy tavalyi szegedi konferencia anyagából válogatva adta ki Tóth Zsófia Anna és Vajda Zoltán szerkesztésében az Amerikanisztika és vizualitás. Metszéspontok az információs társadalom horizontján című tanulmánykötetet. Ráadásul már csak azért is különleges vállalkozásról van szó, mert a magyar nyelvű válogatás mellé hamarosan érkezik az AMERICANA – E-Journal of American Studies in Hungary elektronikus folyóirat tavaszi száma, amely a konferencia angol nyelvű előadásaiból közöl válogatást! A szerkesztők a következőképpen ajánlják a kötetet az érdeklődők figyelmébe:

A jelen kötet az interdiszciplinaritás jegyében olyan, különböző szakmai háttérrel rendelkező magyar szerzők tanulmányait gyűjti egybe, akiket ugyanakkor összeköt az Amerikai Egyesült Államok kultúrájának vizuális szempontú vizsgálatának igénye. Az írások az amerikanisztika és vizualitás metszéspontjai által kijelölt, az információs társadalom témaköréhez kapcsolódó problémák feldolgozására vállalkoznak: céljuk különféle amerikai kulturális jelenségek előállításának és recepciójának elemzése – gyakran transznacionális kontextusban.

Az e-könyv borítójához Orodán Mihály készített zseniális grafikát; a két formátumot (prc és epub) Kelemen Zsolt készítette; Gollowitzer Diána pedig ismét alapos korrektúrát készített – mindannyiuknak köszönet! Az e-könyv ingyen letölthető .prc (Kindle) és .epub (iPad stb.) formátumban az AMERICANA eBooks oldaláról! (Mellesleg, az “Ahogyan Hollywoodnak mesélnie kell: a szoftver logikája a filmben” c. esszém is olvasható benne 😉 )

Egy hozzászólás a(z) “AMERICANA eBooks megjelenés: Amerikanisztika és vizualitás tanulmánykötet” című bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.