AMERICANA nyelvészeti különkiadás

Language Contact Special IssueIlyen sem volt még soha: az AMERICANA – E-Journal of American Studies in Hungary első ízben vállalkozott arra, hogy egy eddig kevéssé reprezentált területnek, az amerikai problematikákkal foglalkozó nyelvészeti tanulmányoknak helyet biztosít, mégpedig rögtön egy különszámban! Az is különleges esemény, hogy nem csupán tartottuk ebben az évben a rendes kiadások megjelenési dátumait, de még egy kiadás belefért – mindenképpen rekord és különleges esemény ez a megjelenés tehát! Fenyvesi Anna bevezetőjéből idézve:

This special issue of AMERICANA presents a selection of linguistics papers on language contact of American relevance as well as three book reviews of a wider, sociolinguistic focus. Four of the five research papers included in this issue deal with immigrant varieties of European (specifically, Finno-Ugric) languages spoken in North America: American Finnish, Canadian Estonian, and American Hungarian. The fifth paper discusses methodological issues of language attitude research in a situation of language contact, i.e. the attitudes of English major Hungarian students towards American English.

Akinek felkeltette az érdeklődését, mindenképpen kattanjon a különkiadásra (melynek borítóját ezúttal is Orodán Mihály készítette):

Egy hozzászólás a(z) “AMERICANA nyelvészeti különkiadás” című bejegyzéshez

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.