E-könyvek

Vállalom e-könyvek elkészítését .prc/.mobi (pl. Kindle eszközökre), illetve .epub (pl. iPad) formátumban.


Elkészült munkáim

Lev Manovich: Software Takes Command

Lev Manovich 2008. novemberében közzétette készülő könyvének kéziratát. Ebből készült el 2011. áprilisában a .prc verzió, amely megegyezik a szerző szövegével (a .doc verzióval, amely a lábjegyzeteket is tartalmazza). A könyv nem a végleges verzió, hiszen az 2012-ben jelenik meg – magyar nyelven az AMERICANA eBooks kiadónál, az angol verzióról még nincs hír.

***

Lev Manovich published the manuscript of his upcoming book in November 2008. The .prc version — the text of which is completely the same as the original document — is based on this version (the .doc version, complete with footnotes). Please note that the book is not the final version, as it will be released in 2012 by AMERICANA eBooks (in Hungarian).

Letöltés / Download: Software Takes Command (1187 letöltés) (Or, alternatively, go to the site of Software Studies Initiative to download it.)


Dragon Zoltán: Tennessee Williams Hollywoodba megy

Tennessee Williams Hollywoodba megyA Tennessee Williams Hollywoodba megy, avagy a dráma és film dialógusa című kötetben Dragon Zoltán arra vállalkozik, hogy az adaptációelmélet jelenleg is domináns elméleti-kritikai érvrendszerét és szókincsét, valamint metodológiai készletét megújítsa – mindezt pedig Tennessee Williams drámáiból készült világhírű filmadaptációk elemzésével. A könyvben bevezetett intermediális dialógus illetve a mediális törés fogalmai gyümölcsöző és rugalmas interpretációs keretet nyújtanak nem pusztán Williams életművének értelmezéséhez, hanem tágabb értelemben véve a filmadaptáció vizsgálatához is.

További információ »

Letöltés (.prc és .epub verziókban): Tennessee Williams Hollywoodba megy, avagy a dráma és film dialógusa

* * *
További AMERICANA eBooks kötetek, amelyeket készítettem:


A film jövője a digitalizáció korában. Adatbázis és/vagy narratíva? (A Dragon-Sághy vita)

A Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoport első kiadványa, 2012. február 2-án jelent meg A film jövője a digitalizáció korában. Adatbázis és/vagy narratíva? (A Dragon-Sághy vita) címmel. A kötetet Gollowitzer Diána szerkesztette, a borítóhoz felhasznált grafikát és az exkluzív képregényt Orodán Mihály készítette. Az ingyenesen letölthető zip csomagban az e-könyv .epub és .prc verzióban is megtalálható, valamint extraként a képregényt is mellékeltük pdf formátumban!

* * *

További kötetek, amelyeket a Kutatócsoport számára készítettem:


Egyre “felhősebb” napok, avagy hétköznapjaim Digitáliában

Amint arról többször is hírt adtam, 2013 végén megjelent a széles közönségnek szánt A világhálóba keveredett ember című esszékötet, amibe volt szerencsém elkövetni egy rövid szösszenetet. Ezt most meg is osztanám mindenkivel, leginkább azzal a hátsó szándékkal, hátha többen is kedvet kapnak ahhoz, hogy ha eddig még nem tették, most beszerezzék a kötetet, és elolvassák, hogy a rendkívül széles palettának számító szerzői gárda hogyan viszonyul ahhoz a kérdéshez, hogy miként változott meg az élete az internet színre lépésével. Ízelítő az ELTE Reader oldalán, mindemellett érdemes követni a folyamatosan frissülő Facebook-oldalt is.


Szűts Zoltán: Egyetem 2.0

“Tömegek bölcsessége, torrent, plágium, MOOK, Wikipédia, digitális demencia, hosszú farok, mashup, Facebook nyilvánosság, digitális kultúra = Egyetem. 2.0” – így foglalja össze a szerző a kötet tematikáját, amolyan webes taxonómiára hajazó stílusban. Szűts Zoltán (akinek a korábbi, A világháló metaforái. Bevezetés az új média művészetébe című könyvéről már írtam korábban az Apertúra Magazin hasábjain) kötete szabadon letölthető pdf formátumban is, de úgy gondoltam, nem árt, ha van belőle egy rendesen összerakott Kindle-verzió is! A téma meglehetősen alulreprezentált magyar nyelven, ezért nem túlzás azt állítani, hogy hiánypótló kiadványról van szó.


Neil Gaiman: A nászajándék

Az SFportal számol be arról, hogy az Agave Könyvek új fordításban adja ki Neil Gaiman Tükör és füst című kötetét, amelyből egy novellát ingyenesen hozzáférhetővé-olvashatóvá is tett (nemes cselekedet ez, szögezzük le rögvest). A cikk egyik hozzászólója kérelmezte Junéktól, hogy mint a hazai e-könyv-kiadás úttörői, legyenek kedvesek Kindle-kompatibilis verzióban közzé tenni az ilyesféle kincseket, amire azonban sajnos nincs kapacitásuk. Mivel szabadon hozzáférhető változatról van szó, bátorkodtam elkészíteni egy Kindle-verziót (.prc) az SFportálon megjelent novellából, amit ezennel – természetesen teljesen ingyen – közzé is teszek: ha valaki kedvenc e-könyv-olvasó eszközén óhajtja Gaiman szavait sasolni, hát tegye!


Cory Doctorow & Charles Stross: The Rapture of the Nerds

I converted the official raw file release of Cory Doctorow & Charles Stross’s The Rapture of the Nerds for Kindle (the .prc version) in 2012. The free ebook is available from Doctorow’s site.


Cory Doctorow: Pirate Cinema

I converted the official raw file release of Cory Doctorow’s Pirate Cinema for Kindle (the .prc version) in 2012. The free ebook is available from Doctorow’s site.


KindleReads from DragonWeb

KindleReads from DragonWeb is an experimental project of mine in which I collect some worthy reads from my everyday browsings on the web, and try to give them a thematic frame. This is by no means a complete, coherent, comprehensive treatise on any given subject – just food for thought. The idea derives from Dave Pell‘s Delivereads, an intriguing project you are invited to subscribe to – you will get weekly installments of Dave’s fav reads delivered directly to your Kindle for free. At present, I would not like to commit myself to such a feat, and I don’t have the server background either, but you are invited to download my KindleReads for free, without any registration process.

The basic idea behind the experiment is of course personal in its roots: I hate reading articles running more than three or four paragraphs on the computer screen. Fortunately, I love reading them on my Kindle. I use the fabulous service of SENDtoREADER every day to send web articles to my Kindle, and it now introduced a composer that allows to collect articles and send them to Kindle as a bundled issue. So, this is what I am using now, this is behind my KindleReads.

Ha elnyerte tetszésed valamelyik ingyenesen letölthető kötet, és szeretnél hozzájárulni újabbak elkészültéhez, köszönettel veszem a támogatást!