Tennessee Williams Hollywoodba megy

A könyvről

Tennessee Williams Hollywoodba megyA Tennessee Williams Hollywoodba megy, avagy a dráma és film dialógusa című kötetben Dragon Zoltán arra vállalkozik, hogy az adaptációelmélet jelenleg is domináns elméleti-kritikai érvrendszerét és szókincsét, valamint metodológiai készletét megújítsa – mindezt pedig Tennessee Williams drámáiból készült világhírű filmadaptációk elemzésével. A könyvben bevezetett intermediális dialógus illetve a mediális törés fogalmai gyümölcsöző és rugalmas interpretációs keretet nyújtanak nem pusztán Williams életművének értelmezéséhez, hanem tágabb értelemben véve a filmadaptáció vizsgálatához is.

Ingyen letölthető az AMERICANA eBooks oldaláról »

Nyomtatott könyv változat

Bár az AMERICANA eBooks elkötelezettje az e-könyveknek, igyekszik köteteit a lehető legszélesebb körben megismertetni, a lehető legtöbb érdeklődő olvasóhoz eljuttatni. Ezért ez a könyv nyomtatott, puhafedeles változatban is elérhető az alábbi online boltokból:

***

Méltatások

“Dragon Zoltán szakmai munkássága fontos szerepet tölt be a magyar fimtudományi életben, mivel jelenleg ő a pszichoanalitikus filmelméleti irányzat legjelesebb hazai képviselője. Előtte Magyarországon a filmelméletben a pszichoanalízisnek inkább csak a korábbi, strukturalizmushoz kötődő válfaját alkalmazták, ő kezdte el a tágabb értelemben vett filmtudományi életben is megismertetni Lacan és követőinek elméleteit. Jelen kötete is ezt az elméleti hátteret használja fel egy másik problémakör, az adaptáció kérdéseinek újragondolására.”

Tovább »

***

Recenziók