Web-rendészet, és a DragonWeb tesztjei

Jack írja, hogy arról értesítették nem is oly rég, hogy ha például egy iskolából szeretnék elérni a blogját, mégpedig egy olyan gépről illetve hálózatról, amely a websense védelme alatt áll, akkor a rendszer egyszerűen nem engedélyezi a webhely betöltését. Jack gyorsan leellenőriztette egy vicces kis online szoftver segítségével, vajon mozinyelven szólva hány éves kortól tekinthető meg szegény blogja. Megörült, mert “korhatár nélkül” olvashatja a nép elsősorban technikai jellegű irományait – de akkor vajon mi végett a nagy szigor?

Nos, Jack sajnos rossz nevet választott: “86confessional” – és a “confessional” szó bizony tényleg igencsak agyonhasznált mindenféle pornós oldalak leírásában illetve címében. Akárhogy is, azért mindenesetre meglepő, hogy egy profi védelmi rendszer nem a tartalmat ellenőrzi, hanem bizonyos kulcsszavak tendenciózus előfordulására alapozza tiltásait.

Természetesen én is elgondolkodtam, hogy a DragonWeb vajon áldozatául eshet-e hasonló felhasználó-védő rendszereknek, és ezért hamarosan már senki sem fog idelátogatni… De most nagy az öröm, mert az én webhelyem is “korhatár nélkül” olvasgatható – íme a bizonyíték:

De ha már ráleltem erre a vicces kis online tesztrendszerre, gyorsan kiderítettem azt is, mennyi a vérdíj a DragonWeben: nos, kedves olvasó, jelenleg 1200 amerikai dollár 🙂 (mégpedig azért, mert állítólag “barbár módon megrágalmaztam egy príma vízvezetékszerelőt”, ha jól értem a dolgot:

dragonweb.hu
WANTED FOR THE BARBAROUS DEFAMATION of a CLASSY PLUMBER
$1200

Az is kiderült egy rövidke tesztet követően, hogy még valószínűleg menthető vagyok, hiszen “csak” 61%-nyira vagyok rászokva a blogolásra…

61%How Addicted to Blogging Are You?

Na, jó, a kávézás tekintetében egy picit rosszabbul állok, de ez csak azért lehet, mert rosszul tették fel a kérdéseket… és mert jó az íze… mármint a kávénak… hoppá…