Vertov remake – Ember a felvevőgéppel 2.0

Dziga Vertov Perry Bard azt vette a fejébe, hogy újraforgatja Dziga Vertov klasszikusát, az Ember a felvevőgéppel című örökbecsű alkotást. Eddig még húzhatnánk is a szánkat görbe cinizmusba, hogy “na, ismét egy önjelölt zseni, semmi értelme az egésznek”, satöbbi. Ám Bard egyrészt nem csak úgy nekiesik a projektnek, és nem is arról van szó, hogy valami szokásos remake-et tesz le az asztalra, 15 perc hírnév is hírnév alapon. Bárki részese, alkotótja lehet az újraforgatott remeknek, mégpedig egészen sajátos módon.

Bard azt vette fejébe, hogy jelenetekre bontja Vertov filmjét, ezeket szépen sorban felteszi a honlapján a projekt számára elkerített részre, és bárki, aki kedvet és késztetést érez, elkészítheti a maga módján egy-egy jelenet felvételét. Ezt követően nincs más dolga, mint feltölteni Bard honlapjára, aki majd összerakja a remélhetőleg minél színesebb és sokrétűbb anyagot, majd bemutatja a Big Screen Manchester UK-ben október 11-én megrendezésre kerülő Urban Screens 07 konferencia keretében. De még nincs vége: a konferencia után a mű eljut még Ausztráliába is, megannyi helyszín érintésével.

Ha valaki szeretne részese lenni ennek a nem mindennapi vállalkozásnak, akkor látogasson el Bard webhelyére, regisztráljon, válassza ki a leforgatni kívánt jelenetet, és tegye a dolgát. Ennyi – és remélhetőleg unokáink is látni fogják.