Ubik: filmen is

PKD: Ubik Éppen a múlt héten ért véget az On and Off the Road című kurzus, ahol (micsoda véletlen) a záró csoportos prezentáció Philip K. Dick Ubik című regényének fényében készült. Erre kiderül, hogy olyannyira aktuális volt a szöveg átrágása, hogy hamarosan filmadaptáció is készül a világ 100 legjobb regénye között is jelen lévő könyvből, mégpedig úgy, hogy a szerző lánya, Isa Dick Hackett is producerként jegyzi majd az egyébként a Celluloid Dreams cég gyártásában készülő filmet. A tervek szerint 2009-ben kezdődik a forgatás, de a részletekről egyelőre semmit sem lehet tudni. Az már prognosztizálható persze, hogy az adaptáció el fog térni a Hollywoodban készült Dick-adaptációktól, már csak azért is, mert a családi kontrol erőteljesebb lesz.

Isa Dick Hackett elmondása szerint az Ubik eleve filmre termett szöveg, és azt is jó tudni, hogy Philip K. Dick is célozgathatott erre:

Our dad very much wanted this novel to be reimagined in this way and we are happy to be partnering with Celluloid Dreams, whose overall vision and appreciation of the material is consistent with our own.

Mi pedig reméljük a legjobbakat – már csak azért is, mert a nagy kedvencek adaptációjára az ember fokozottan figyel.

7 hozzászólás a(z) “Ubik: filmen is” című bejegyzéshez

  1. Én is nagyon várom, és bízom benne, hogy nem fog csalódást okozni, mint oly sok Dick adaptáció..
    Bárhogy is lesz, kiváló esszé-téma lesz a jövő nemzedékének Film Adaptations óráidra. 🙂

  2. maradva az offolasnal, ezeket a szurke rajzokat amik a blogon helyenkent oldalt/felul vannak, honnan szedted? pl eza holegballonos masina tetszik.

  3. Azért a Scanner Darkly már eléggé eltért a szokásos/szokványos hollywoodi PKD adaptációtól. Ha ez a tendencia marad, csak örülni tudok 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.