Twitter – már nálunk is tarol

Annak idején, amikor előhozakodtam újdonsült Twitter-fiókommal, még valójában én sem tudtam, van-e értelme az egésznek, mostanra azonban mintha minden erről szólna. Nem elég, hogy Ashton Kutcher a CNN-nel versenyez a legtöbb követő tekintetében, vagy hogy beindult ennek mintájára egy honi verseny is, saját ismerettségi körömben is egyre terjed a láz – oktatók, hallgatók, haverok jelennek meg szinte napi rendszerességgel a mikroblog szolgáltatón. Valószínűleg annak köszönhető az érdeklődés, hogy a magyar sajtó néhány orgánuma is egyre többet foglalkozik a szolgáltatással (úgy, ahogy persze, de ezt most hagyjuk), így az eddig geek-játszótérként elkönyvelt webtér hirtelen bővülni kezdett. A hype csúcsán persze Stephen Colbert sem maradhatott ki a mizériából, és amellett, hogy egy televíziós műsor (Today Show) közben is csiripelt, meghívta Biz Stone-t, az egyik alapítót műsorába is:

De hogy pontosan mi is a Twitter, mire jó (és mire nem), talán az alábbi ötletes kis videó mutatja be legadekvátabb módon:

És még mielőtt bárki csak legyintene, és felesleges időtöltésként könyvelné el az egészet, olvassa csak el Jason Kottke szösszenetét, amely argumentációjával szerintem elég nehéz vitatkozni, valamint figyelje a híreket, amelyek egyre többet foglalkoznak a Twitter-rel, amely szolgáltatás időközben az egyik leghatékonyabb információ-szóró, véleményformálást elősegítő eszközzé vált. Csiripelsz-e?

DragonWeb on Twitter

2 hozzászólás a(z) “Twitter – már nálunk is tarol” című bejegyzéshez

  1. erre nem is gondoltam, de persze ez figyelmeztet arra, hogy egy gyors twitterkorkep egy adott szemelyrol milyen sok mindent elarulhat, gyakorlatilag akarkinek. pl egy jovobeli munkaadonak. Lehet, hogy at kell valtsak magyar twitterezesre, mert azt az itteniek kozul senki se erti, bruhahaha.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.