Time: Az éve embere TE vagy!

Time magazin címlap

A Time magazin nem aprózta el a történelminek számító címlapot: első esetben fordul elő ugyanis, hogy senki illetve mindenki az év embere! Egy egyszerű trükköt eszeltek ki a szerkesztők, ugyanis egy tükröt illesztettek a borítóra, amiben mindenki megláthatja saját magát egy monitoron, alatta a felirattal:

TE. Igen, te. Te irányítod az információs korszakot. Áœdvözlünk a világodban.

Igen, lehet kezdeni a fanyalgást, de ha valaki belepillant a cikkekbe, hamar kiderül, miért döntöttek e rendhagyó címlap megoldás mellett. A dizájnból már sejthető, hogy a sokat éltetett-átkozott web 2.0 a lúdas – ugyanis a felhasználó előretörését tartja a Time a legfontosabbnak az év eseményei közül. Írják, lehetett volna sok mást is, ők azonban mégis úgy látják, erre fognak emlékezni az emberek évek, évtizedek múltán is: a “.com” lufi kidurranása után ugyanis az internet olyan sebesen és lényegbevágóan váltott, ami óriási változásokat eredményezett – és nem csak a web tekintetében. Itt van mindjárt a blog és a video- illetve hangfeltöltések adta hihetetlen és mind a mai napig kiszámíthatatlan ereje és lehetősége, ami alapvetően befolyásolja online és offline életünket is.

Szerintem jogos és ötletes a címlap – mindenki gondol, amit gondol. Mindaddig, míg elő nem veszi a lapot… és meglátja magát, mint az év emberét… 🙂

3 hozzászólás a(z) “Time: Az éve embere TE vagy!” című bejegyzéshez

  1. Nos, JA. Nem fanyalgunk, hanem elfogadjuk. Elsőre meghökkentő, hogy én/te/mi vagyunk az év emberei, főleg hogy pl volt Hitler is az év embere. Van pár arc a haverjaim között, akik ki is kérték maguknak. Hihii. Nademármostkéremszépen, az mikor volt, meg ez mikor van?! Akkor máris látszik, hogy nem is egy időről beszélünk, és akkor meg minek a rizsa?! Másfelől, meg vagyunk (úgy a világ ámblokkkk) olyan kényes politikai szituban benne, hogy ciki legyen rámutatni egy politikusra, hogy na, tessék ő itt az év legnagyobb embere. A kedves nagylelkű adakozókat meg már ugye kilőtték tavaly, vagy azelőtt. Bono-t nem tehetjük megint vissza, mert mint az emberiség élő lelkiismeretfurdalása, ő már tavaly feszített a címlapon. Szóval, politikusok, meg lelkes pénzeszsákok kilőve. Nobel-díjasokat meg minek ha ők már idén villoghattak… Na, szóval, lényeg a lényeg, én még soha nem voltam az év embere, pedig tettem meg tenni is fogok szép, nemes, könnyáztatta, lánglelkű lovagias tetteket, mindenféle öndícséret és -vállveregetés nélkül és utána mellett… de szóval, épp itt volt az ideje, hogy én is rákerüljek a Times címlapjára. Bár a félmeztelen aktom jobban mutatott volna rajta, mindegy…. 🙂 arról nem is szólva, hogy netezni KB olyan nekem, meg több tíz/100 misi embernek, mint oxigént CO2-re konvertálni, szóval te vagy az év embere, mert levegőt veszel, te vagy az év embere, mert eszel/iszol/(khm), te vagy az év embere, mert dolgozol, alszol, kikapcsolódsz… te vagy az év embere, mert (fel)használod a netet. Na, pont. A web 2.0-hoz nem értek, mert nem a területem, de biztos igazad van vele kapcsolatban. Na. Ártam ide is….

  2. :):) lepakolok már egy polcot otthon, hogy legyen hova tenni a trófeákat… 🙂

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.