Thomas nyomában

m61 - ezzel utaztunk! Gyereknap alkalmával családi fétisünk nyomába eredtünk: Thomas után szabadon vasúti vadászatra indultunk, merthogy az egyik gyerekeknek kitalált tv csatorna volt oly szíves ingyenessé tenni a kiruccanást – ami annyit jelent, hogy nem lehetett kifogás. A Nyugatiból indultink a Nosztalgiavonattal, amiről azt kell tudni, hogy néhány vagon (ha jól láttam) kb. 130 éves, és az még csak hagyján, hogy helyre vannak állítva, de hogy tisztábbak és nincs az a jellegzetes MÁV-szaga, az egészen elképesztő meglepetés. Ráadásul majdhogynem muzeális érték szerintem minden rajtuk: olyan aprólékosan kidolgozott, ötletes és működő (!!!) kis kütyüket láttunk, hogy elmondani sem lehet.

A MÁV számára persze gáz ez az egész, mert a rideg valóság pillanatok alatt az arcunkba csap, amint egy “működő” állomást vagy szerelvényt pillantunk meg, de ez nyilván nem hatott, nem hat és nem is fog ösztönzőleg hatni hőn szeretett vasúti cégünkre. Gyorsan összedobtam egy amolyan helyzetjelentésfélét is, amiről éppen csak fétisünk, Thomas hiányzik. Majd legközelebb: lesz még gyereknap!

5 hozzászólás a(z) “Thomas nyomában” című bejegyzéshez

  1. Thomast nem olyan egyszerű ám megtalálni, ő egy mítikus hős! Legutóbb egy kósza felvételen láttam megjelenni, egy gonosz, /fekete!/ mozdony mellett, illetve egy “Szuper-Macskával”. Zeusz sem jelenik meg csak úgy az Olümposzon.
    —-Do the Locomotion with me—-

  2. Úgy látszik mostanában nem csak Žižek kapott rá a filmezésre :D.

  3. Ki tudja? Könnyen lehet a családi fétisből (ez de jól hangzik) egy “The Perverts Guide to Thomas the Tank Engine”, van annyira elborult, hogy Sophie Fiennes-t is érdekelné:D.

  4. És Christian Metz? Ő kimarad a buliból? Nem maradhat ki, mert ez a név számomra mindenhol ott van, ami filmes 😀 ! SO Where in Thomas’ sake is CHRISTIAN METZ?

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.