Textplates nevezésem

Addig-addig tanulgattam a nemrégiben megismert Textpattern rendszert, hogy az egyik kialakult sablont beneveztem a Textplates ’07 elnevezésű versenyre, LightPattern néven. Egy nagyon egyszerű sablon, világos színek dominálnak benne, erre szokták mondani, hogy tartalomorientált dizájn. A menü alatti képsort a flickr megosztóról nyeri: beállítástól függően saját képek vagy címke alapján válogatott, rendszeresen frissülő képek jelennek meg, apró CSS módosítással.

A jobb oldalon a szokásos oldalsáv helyett egy linkblog található: kedvenc linkgyűjtőnkből importálhatjuk ide a legfrissebbeket – jelen esetben a del.icio.us felől érkezik az információ, csakúgy, mint a DragonWeb-en a jobb szélső sávban. Van még egy érdekesség is: az extra információt elrejtettem, hogy ne vonja el a figyelmet, így ha valaki kíváncsi a bejegyzések kategóriáinak listájára, vagy a legfrissebb bejegyzésekre illetve megjegyzésekre fájna a foga, akkor a menü fölötti bal sarokban talál egy szamárfület, amire kattintva mindez megjelenik előtte.

Jövő héten zárul a verseny, és igen hírneves zsűri dönt majd. Számomra igazából nincs nagy tétje, mert ez életem első nyilvánosságra hozott és szabadon felhasználható sablonja, de azért izgatottan várom a véleményeket majd – és persze a verseny kimenetelét is. A Textplates-es bejegyzés itt olvasható, és az ottani demo oldalon is meg lehet sasolni a LightPattern-t működés közben (vagy a saját demo oldalamon). Az eredményről természetesen be fogok számolni.