Scarlett Johansson Tom Waits-et dalol

Van az úgy, hogy a színésznők egyszer csak úgy gondolják, olyan jók a színpadon vagy a vásznon, hogy ők bizony dalra is fakadnak, mert szerintük azt is tudják – és a rajongók úgyis kitartanak mellettük. Bizonyára Scarlett Johansson is hasonlóképpen vélekedhetett, hiszen kitűnő alakítások sokaságával bizonyította már, hogy nem csak a szépségéért szeretjük. A választása azonban nem azt jelzi, hogy elszállt volna, vagy valami pop-gagyisággal csupán pénzre hajtana: ugyanis Tom Waits dalokat énekelt fel – és bár egyelőre csak egy dal hozzáférhető, és a különböző hangeffektusok miatt nem is feltétlenül mérhető le, hogy Johansson őstehetség, vagy sem, a zene mégis delejes erővel bír. Johansson pedig annyira, hogy a klipben Salman Rushdie is egészen közel hajol hozzá…

5 hozzászólás a(z) “Scarlett Johansson Tom Waits-et dalol” című bejegyzéshez

  1. Igen, igaz: Nem hallottam még Scarlet pacsirta-produkcióját. De valamiért nekem az ilyen esetekben mindig ugyanaz a dolog jut eszembe: Véleményem szerint nem igazán nagy kunszt jó dalt énekelni úgy, hogy az jó dal volt már a delikvens pacsirtasága előtt is. Más tollával, vagy hogy is van ez…

  2. Szerintem fordítva is érdemes megvizsgálni a dolgot: más számát jól elénekelni azért nehéz, mert akik ismerik az eredetit, eleve hozzá fogják hasonlítani, vagyis a mérce magasan van. Minél jobb a szám, ráadásul, annál inkább blaszfémia elcsicseregni. Ami számomra kellemes meglepetés, hogy a hölgyemény egyáltalán nem “csicsereg”, hanem nagyon is rendesen nekiveselkedett a dalnak. De persze várjuk ki a végét, vagyis a többi számot!

  3. Ez való igaz, egy bizonyos mérce adott, viszont valahogy mégis úgy érzem, hogy a mérleg elbillen a már-előre-kitaposott-út irányába. Elvégre, fogunk egy jó dalt, meghagyjuk azt, ami jó benne, legyen az szöveg, vagy akármi más. Ugyanakkor elemzzük, és azokat a részeket, amiket jobbá tehetünk, jobbá tesszük, vagy próbáljuk tenni. Szóval, mégsem akkora meló egy agyagszobron finomítani, mint egy kupac agyagból szobrot csinálni. De ezt a véleményt még nem hitelesítettem, megvárjuk a dalokat.

  4. szoval most már dalol is Ms Allen?Csak annyit jegyeznék meg,hogy valóban érdekes a szitu: az emberek az eredetihez hasonlitják a remekműveket,amit,hát,nem könnyű überelni-gondoljunk csak Király Linda vs Himnusz-ra.
    ettől függetlenül persze sikerülhetnek elgoadható cover-ök: pl Lennon Working Class Heroját sztem eléggé elbaltázta a Green Day-sőt félre is értelmezték sztem, ám az übermetál(?)freak,Manson egy olyat alkotott ,mely sztem több szempontból is hű maradt az eredetihez.
    persze kinek mi a fontos-egyediség vagy hasonlóság az eredetihez…

  5. Szerintem jó dolog a feldolgozás, de ha egy nő egy férfi gondolatait énekli…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.