Mémelt kreativitás

Furcsa dolog az internetes mém, főleg akkor, ha az ember egyszer csak onnan kapja a lapot, ahonnan már csak azért sem várhatja, mert nem is tudja, hogy van az “onnan”, ami csupán annyit jelent, hogy bár kicsiny szeglet a magyar hon blogszférája (most láttam, hogy van ilyen, és így kell hívni azon magyarok kis csoportját, akik valamilyen módon bekapcsolódnak a blogok írásába), nem ismer mindenki mindenkit, ami azért jól is van úgy, ahogy van, többnyire. Jól bedicsértem Horton-t, és akkor jött a meglepetés, hogy én hirtelen kreatív bloggerré váltam, minthogy Anami többek közt nekem adta tovább ezt a virtuális trófeát, mert – mint írja – “kicsit olyan geek, mint Stephen Fry”. Azt nem tudom, Mr. Fry miként vélekedne erről, ha olvasná (nem tud magyarul, nem fogja olvasni), én mindenesetre örömmel veszem a megállapítást, hájjal vagyok kenegetve (bár fogalmam sincs, milyen az…). És hogy mennyire ott van ebben a blogszférában a szegedi Angol-Amerikai Intézet kollektívája, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy “Elvis barátja”, a bölcsészettudományok egy gyűrűjének titkos letéteményese is bemémelődött 🙂

A szabályok értelmében akkor tovább is gurítanám a virtuális labdacsot, hogy más is legyen kreatív blogger, ami önmagában egy kreatív feladat, vagy legalábbis az ember szeretné azt hinni, hogy most kreatívkodik.

  • Zawar – Szájmon Gesamtkunstwerk Meister, ha valaki csak egy pillantást vet mindarra, amit az oldalán talál, ez nem kérdés – és a kreativitás így valós értelmében véve is rá hagyományozódik, jó helyre kerülve.
  • _original – Ő kreatívan esett neki egy reménytelen feladatnak, a TV2 műsorán futó Beugró megmentésének (minthogy törölni óhajtották a műsortervből), és küldetése sikerrel járt – médiatörténeti fordulópontot eszközölve ezáltal.
  • kobak – mindannyiunk kedvenc matek tanára, vagyis lenne, ha annyi felé tudna szakadni, mindenesetre neki könnyű elhinni, hogy van értelme a tantárgynak, plusz kissé geek, és a WordPress K2 honosítás egyik atyja.
  • DjZone – egy pillanat alatt életet lehelt a magyar WP közösségbe, és arról híres, hogy egy éjszaka alatt beelőzi a világ összes lokalizációs csoportját, ami nem kis teljesítmény!
  • Provokatív – Patai Laci fáradhatatlanul ontja a jobbnál jobb ötleteket és megoldásokat: megszámlálhatatlanul sok tematikus, hírgyűjtő és egyéb oldal kiagyalója és megvalósítója, és újabban még a gasztro felé is kacsintgat 😉

5 hozzászólás a(z) “Mémelt kreativitás” című bejegyzéshez

  1. Stephen Fry egy picit tud magyarul, mert magyar volt a nagyapja. Valamelyik könyvében (azt hiszem, a The Liar-ben) meg még használ is egy magyar kifejezést. Azt írja, hogy a magyarok a nagyon jó barátot ‘puszipajtásnak’ hívják.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.