Könyv-trailerek

Nem tudom, ki hogy van ezzel, nekem még szoknom kell a gondolatot, hogy egy új trend kezd erőteljes áramlásba a neten: könyvekhez készítenek trailereket – hol ilyet, hol amolyat. Az már látszik, hogy maguknak a kreatívoknak is szokni kell még a gondolatot, mert vagy túl lőnek a célon, vagy nagyon alacsony az irányzék. Előbbire példa szerintem Chuck Palahniuk új könyvének, a Snuff címet viselő regénynek az immáron többféle beharangozója, amelyek a hetvenes éveket idéző silány pornófilmecskéket (nyilván poénból, értem én, hát persze) citálja, bár a könyvre igazából csak az utolsó képkockák utalnak. Figyelemfelkeltésnek óriási, egyébként… biztos hangulat kérdése. A másik trend az állóképes montázs, ami viszont annyira őskort idéző technikai megoldás, hogy már-már fájdalmas: Jon Evans Invisible Armies című techno-thrillerét reklámozzák ilyesféle megoldással. Tessék nézelődni – de valószínűleg inkább olvasni…

Íme két Palahniuk trailer:

Ez pedig Evans regényének beharangozója:

4 hozzászólás a(z) “Könyv-trailerek” című bejegyzéshez

  1. Hát, ez az első valóban lehangoló, sőt elborzasztó. Viszont a második, állókép ide, állókép oda, egy-két felesleges szövegképtől eltekintve , szerintem jó.

  2. Mi a gond az elsővel? The Twilight Bone-on majdnem fél órát kacagtam. Már annyira silány, hogy jó :D!

  3. igen, táncol az ízlésesség határán szegény. Egyszer még poén, de amikor már a második, harmadik, ésatöbbiedik ugyanolyan bukkan fel, az nem sok jót mesél az alkotógárdáról… szerintem.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.