Igázzuk le: e-kultúra

Kezdhetném hőbörgéssel, szitkozódással, obszcén szótengerrel, vagy méginkább már bevált, ám sötétnek, netán okkultnak titulált átkok és praktikák sorjázásával, de sajnos politikusainkon nem biztos, hogy fogna bármi is: valószínűleg UFÁ“k… Bár az sem lehet, mert ha feltételezzük, hogy az UFÁ“k valamiféle fejlettebb/felsőbbrendű/előrehaladottabb intelligencia haszonélvezői, akkor most nagyon durcik lettek. Bocs. Nemrég még lelkendezőn csiripeltem, de sajnos a hülyeség ismét feltartóztathatatlannak bizonyul: nagyon úgy néz ki, mégis lesz internetadó. Sőt, állítólag olyan okosságokat is bevetettek egyesek, hogy csak azoknak kellene fizetni, akik pornót sasolnak, és persze – nem vagyok biztos benne, hogy értem a kapcsolódás logikáját, de ígérem, utánaolvasok – a szélsőjobbos megjelenéseket is megsarcolnák. Én meg azt sarcolnám, de 8 napon túlra, aki ilyen ökörségekkel elő tud rukkolni.

Nem tudom, mi kellene ebbe az országba, valószínűleg a Vasember premierjét kellene élőben megrendezni parlamentileg, de mostanra olyannyira más univerzumban élnek egyesek, hogy már a domesztosz sem ismeri fel a baktériumállományukat. Ami nyilván a szürkeállomány teljes felemésztésén munkálkodik – teljes, gyors, megkérdőjelezhetetlen sikerrel. Kiút persze van: ugye mindenki tudja mára, hogy az egyetlen visszavágási lehetőség a sztrájk?! Internetsztrájk! Kezdetnek mondjuk le lehetne kapcsolni az internetet a parlamentben. Mert az internet ilyen sértődős. Főleg, ha valaki nem ismeri el, hogy ő a Nagy Testvér… nagyon durci. Szegény képviselők így hogy fogják a pornóoldalakat frekventálni parlamenti ülés közben, bizottsági ülést követően? Na, majd meglátják.

Érdekes kérdés ez egyébként, főleg annak fényében, hogy állítólag 2008 az úgynevezett e-befogadás éve, ami arról szólna, hogy azokat is űzzük az inernetre, akik eddig, mindenféle hátrányossági tényezők okán, nem férhettek hozzá ehhez az áldáshoz, és így a digitális szakadék internetmentes oldalára szorultak. Ennek a kezdeményezésnek (ami EU-szinten fut) minden parlamenti párt kellő elánnal zöld lámpát mutogatott, de nyilván most nem nagyon jutott ez eszükbe: ha ugyanis megadóztatják a szélessávot, vajon melyik – az átlagnál még hátrányosabb helyzetben élő – polgártárs fog lelkendezve dörömbölni a szolgáltatók virtuális ajtaján, mondván, “Jaj, de jó, mosmán itten is van adó, hoci a netet!”? (Költői kérdés, nem kell válaszolni.) Setét jövőt jövendölék. Most hirtelen az örökbecsű Valahol Európában című műremekből idézném az elhíresült mondatot, és kívánságműsorilag küldeném az internetadó kiagyalóinak szerte a hazában.

2 hozzászólás a(z) “Igázzuk le: e-kultúra” című bejegyzéshez

  1. EZen a ponton megintcsak a fejemet fogom…Valaki, akárki…Emberek, tegye már fel valaki a kezét, amolyan Baldrick-esen, hogy “I HAVE A CUNNING PLAN”. Mostmár azért osztán téjnyleg mán..

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.