Ha esküvőre készülnél…

Esküszöm véletlen, hogy olyan filmek is a látószögembe kerülnek, mint Anne Fletcher dolgozata, a 27 idegen igen (de tényleg: van valami kuponfüzetecske, amivel egy jegy árából ketten nézhetnek meg bizonyos – és ez a hangsúly – filmeket, és épp ez akadt most horogra a tér-idő koordináták engedékeny metszetében…), amit valójában eleve úgy tárt a marketinges csapat a mozilátogatók elé, hogy a plakát felső, hangsúlyosabb részén a film készítőinek korábbi érdemeit emelik ki – és maga a film címe csak egy a függőleges sorban. Lefelé. És ez mindent el is mond a filmről. Grace klinika (egyébként vajh miért semlegesítették a Grey’s anatomy, némi testi felhanggal ellátot címet, ami a főhősnőnek kikiáltott nem-is-főhősnő Grey-re vonatkozik, a klinika nevére?) hangulat, esküvői köntösben, makifejű nagy Ő-vel, tartalom és ötlet nélkül.

Katherine Heigl még mindig Danny elvesztésén kesereghet, gondolom, mert valahogy nem megy neki a bepasizás, még úgy sem, hogy most nem orvosként segít környezetén, hanem esküvőket szervez csak úgy, kedvtelésből, konkrétan már a huszonhetediknél tart, és bár borzalmasabbnál is borzalmasabb rucikban csillog, mindezen textilipari termékeket egy nagy gardrób szekrényben raktározza, hátha ez majd megsegíti, és egyszer az egész helyére saját esküvői mindenféléjét pakolhatja. És, ha már van ez a szekrény, és van ez a már kissé lerágott csont szindrómájú cselekmény, hát sejteni lehet, hogy tényleg így is lesz. Nagyjából ennyi. Mert komplikáció nincs. Illetve ami van, az nem az. Ha valaki felfedezne benne, mármint a filmben, valami olyasmit, amitől nézhetővé/érdekessé/értékelhetővé válna, ne habozzon, szóljon. Még jó, hogy olcsó volt a jegy…

6 hozzászólás a(z) “Ha esküvőre készülnél…” című bejegyzéshez

  1. 27 idegen igen??? Na ezt még emlegetni fogom Culture/Cinema órákon. Barátok közt, kutyafüle…:)

  2. A csoda vigye el… És itt joker-lap. Ezt nem tudom megtámadni. Jogos. Pedig egy pillanatra nyeregben éreztem magam. Most, hogy tisztára mossam magamat, meg kell néznem. Hogy mindig magam alatt kell vágnom a fát. Ahogy Schwarzenegger kormányzó mondta vala: “I’ll be back..” Csak ezúttal én is fogom tudni, miről beszélek.

  3. Alázatosan jelentem, százados úr, a feladatot tejesítettem. Fogcsikorgatva ugyan, de véghezvittem eme kiváltképp nehéz, és majdhogynem lehetetlennek tűnő feladatot. Megnéztem a 27 IDEGEN IGEN-t. És persze megbántam. 🙂 Ágy legalább tiszta lelkiismerettel feszítek az Ez-a-film-gagyi,pont-mint-az-összes-többi-ehhez-hasnonló- tábor oldalán. 🙂 Az ilyen filmekről mindig egy kitalált női figura jut eszembe: Rachel Green a Jóbarátokból. Nem tudok rá épeszű magyarázatot találni, az agyamnak nem parancsolhatok..Eddig még nem sikerült.

  4. Vigyázat, emberek, POZOR! POZOR! Ha nem vigyáztok, a mutáns agyam titeket is igába hajt! 🙂 Ha én már nem leszek, egy nagy befőttes üvegből fogja irányítani az egész világot.-gonosz nevetés+démoni békaprofil-megvilágítás /igen, ez így szakszerű/.
    Lényeg, a lényeg: Olyan kevés nézhető filmet produkálnak manapság a sztyúdiók, hogy mielőtt lehúzok egy filmet, meg kő néznem…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.