Gaskó István Karácsonya

UPDATE: Gaskó István nem ura többé a sztrájknak?! Tovább »

Gaskó István nemrég jelentette be, hogy – természetesen eddig bőszen hangoztatott ígérete ellenére – kilátásba helyezte a karácsonyi ünnepek alatt is folytattódó sztrájkot. Ezt azzal magyarázza, hogy a politika beavatkozik az ő jogszerű eljárásukba és “indulatokat gerjesztő üzenetekkel” bombázzák őket, szegény vasutasokat. Gaskó Istvánnak nyilvánvalóan a lehető legjobb pillanatban jött Gyurcsány Ferenc megjegyzése, miszerint

nem lehet olyan helyzetbe hozni az ország többségét, hogy bizonytalanná váljon az ország közlekedése. A kormányfő szerint azoknak is van joga, akik utaznak, és ezt is tiszteletben kell tartani. “Nem lehet arra kényszeríteni az országot, hogy elgyengüljön és elgyávuljon csak azért, mert valakik megpróbálják esetleg a meglévő zsarolási potenciáljukat arra használni, hogy önmaguknak újabb előnyöket kicsikarjanak mások rovására” – mondta. Szerinte ezért megengedhetetlen, hogy valamelyik szakma, például a vasutasok, több pénzt kényszerítsenek ki, mert tudnak sztrájkolni, míg más területen dolgozók nem tudnak élni ezzel az eszközzel.
(Forrás: [origo])

Gaskónak ennyi is elég ahhoz, hogy saját szavával szemben nyilvánuljon meg, ami persze nem újdonság, csak arroganciától eltorzult látásmódja ezzel a teljes vasutastársadalmat diszkreditálja. Sebaj, biztos ez is belefér.

UPDATE: Gaskó István sajtótájékoztatóján tulajdonképpen beismerte, hogy nem ura többé a sztrájknak, hiszen nem tudja már a sztrájkoló vasutasokat irányítani. Tessék figyelni:

Gaskó már tanúbizonyságát adta annak, hogy esze ágában sincs kompromisszumokat kötni, amikoris egyértelműen és konstruktív javaslat nélkül visszautasította a MÁV elégséges szolgáltatásokra vonatkozó tegnapi javaslatát. Ha valaki odafigyel, láthatja, hogy itt nem a megegyezésről szól a játék, tervbe sincs véve az a lehetőség, hogy mindkét fél engedhetne álláspontjából.

A magam részéről nagyon szép és kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Gaskó Istvánnak és a sztrájkoló vasutasoknak így, a gazdasági válság idején. Remélem, hogy nem sikerül megegyezniük a kollektív szerződés ügyében sem, mert akkor végre a MÁV felhatalmazva érzeheti magát arra, hogy a sztrájk miatt bizonyítottan felesleges járatokat végleg megszüntessék, és végre elinduljanak a gazdaságilag indokolt leépítések is. Gratulálok Gaskó úrnak, hogy így, erőből megoldja a MÁV előreláthatóan óriási botrányt generáló munkaügyi problematikáját!

15 hozzászólás a(z) “Gaskó István Karácsonya” című bejegyzéshez

 1. Hát igen. Egyszer van igaza Ferinek, akkor is alávág a szakszervezet. Tényleg röhejes, hogy már régóta csak az utazókönözséggel basznak ki a sztrájkolók. Egy pár napig még lett volna tolerancia, de hetekig, ráadásul az ünnepek alatt sztrájkolni már egy kicsit sok a jóbol. Nem is tudom, hogy ezek az emberek hogyan számolnak el a nap végén a lelkiismeretükkel. Ha nem látják, hogy egy hét alatt nem volt eredmény, akkor lehetne kicsit engedni a gyeplőn. De nem. Mint az igáslovak. Csak mennek, csak mennek. Azaz pontosabban nem mennek. Szomorú.

 2. gaskónak, ennek az égetett cserépedényhez hasonló fajtársamnak gyógyintézetben lenne a helye, bárkinek is a csatlósa.
  gaskó! mit látsz, ha borotválkozol?
  Mit lát a hatalom?

 3. …különös tekintettel a “lehet” szóra és a 0:22-nél, valamint az 1:00-nél vágott fejekre…

 4. az egy dolog, hogy a diák nem gyün vizsgázni sztrájk miatt…no de akkor ki nem jön még VIZSGÁZTATNI? Ha? ha?

  szerintem ezzel kezdetét vette a határtalan “Jusztosodás”. Végre egy dátum a törikönyvekben, amit én magam is megéltem. 2008, december 19 : Magyarország jusztosodása. Honfoglalás, meg Aranybulla…cöh…

 5. Éppen most csütörtökön négy kolléga napirendjét borította fel az, hogy a sztrájk miatt nem tudtam dolgozni: nekik kellett az ő – vizsgaidőszak és évvége miatt egyébként is zsúfolt – napjukat úgy átszervezni miattam, hogy az ő kötelességük is és az enyém is le legyen tudva becsülettel. Ezúton is nagyon köszönöm nekik! Azonban erre sajnos senki nem gondol, amikor nekiáll sztrájkolni.

  A Jusztsesedés, vagyis a Jusztsévé válás pedig már amolyan “befejezett jövő”…

 6. Hogy mire nem jók ezek a trükkös igeidők….

  Ez azért hihetetlen. Egyébként tényleg feltűnő hiányérzet uralkodott az irodában csütörtökön. Éppen azon filózom, hogy milyen aranyosan, lightosan hőbörgök a sztrájk miatt, hogy akkor én is kérek a pénzből, meg minden…de azért egy utcára az egyetemtől – valljuk be – nem nehéz.

  Kezd olyan érzésem lenni, hogy 20 év múlva a “tömegközlekedésről” csak vonatos festmények, és megkövült retúr-jegyek által hallhatunk majd.

 7. Tegnap a vonaton – ami kivételesen közlekedett – tanúja voltam ahogy a kalauz megvágott egy kis diáklányt. A lány előző nap vett jegyet, majd hiába várt..a vonat nem indult. Ágy gondolhatta, hogy majd másnap, amikor gaskóék méltóztatnak elindítani a vonatot nyugodtan felszáll rá a jegyével. Tévedett. A kalauz kőkeményen ragaszkodott a szabályzathoz, a fel nem használt jegyet váltsa vissza, és vegyen aznapra újat. Természetesen normális körülmények között ez érthető is, de ilyenkor ? Szerintem genyóság !

 8. Jellegzetesen etikus vasutas magatartás: erre szokás citálni, hogy ugyebár olyan a vállalat, amilyen a munkavállaló és vice versa.

  Mostanság sokat gondolok Boncz Géza örökbecsű klasszikus jelenetére, amelyben megvilágítja a vasutasok lelki világának irdatlan mélységeit annak példázatával, hogy vajon mivel játszik a vasutas gyereke a sínek között… Hát, nem az életével, ha valakinek rémlik még… Nos, ezt kapjuk most mi is.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.