ETR – használni tudni kell

Tetszik, vagy sem, az etr oktatók és hallgatók számára is megkerülhetetlen intranet, amelyet illő szidni folyamatosan, illő okolni mindenért, még akkor is, ha adott esetben nem is a rendszer hibázik. No persze az etr bőven ad táptalajt az ilyesfajta előítéleteknek, szó se róla, de nem lehet azt mondani, hogy ne fejlődne – ha lassan is… Itt van mindjárt az egyes kurzusok kommunikációját megkönnyítő üzenetküldés funkció, ami Szegeden jó ideig csak mutatóban volt, mára azonban élő funkció, és jól is jönne néhány esetben, például ha elmarad egy óra, vagy bármi változás adódna a menetrendben. Azonban ahhoz, hogy működjön, és értesíteni lehessen valakit, annak előtte engedélyezni kell, hogy fogad az etr felületéről üzeneteket – akár email címre, akár az etr webes felületére, akár mindkettőre. Bizony. Most erőlködtem, hogy értesítsem a hallgatókat bizonyos órarendi változásról, és a tapasztalat az, hogy kb. 2%-uk élesítette ezt a funkciót. Feltettem a kurzusfórumokra is az üzenetet, így jó esély van arra, hogy a fennmaradó 98%-ból egy újabb 2% értesülni is fog a változásról… Mi lenne hát, ha most testületileg beüzemelnénk ezt a funkciót? Segítek!

Először is nem árt rögvest belépni az etr felületére. Jobb oldalon látható is, hogy “Események” elnevezés alatt a rendszer üzenetei mellett ott vannak az ún. “webes” üzenetek is. Ez azokat az üzeneteket jelöli, amelyek nem mennek el az email címünkre, hanem csak itt, ezen a részen jelennek meg.

ETR - webes üzenetek

De hogy lehet beállítani, milyen üzenet hová menjen? Talán meglepő, de a “Beállítások” menüpontja hivatott erre. A megnyíló ablakban pedig az Áœznetek fülre kattintva a következő beállítási lehetőségekkel találjuk szembe magunkat:

etr_uzenet_beallitas

Itt a webes és az emailes üzeneteket szépen beállítjuk, és máris készen vagyunk: nem maradunk le semmiről. Ennyit kellene csupán megtenni ahhoz, hogy oktatóként el tudjam érni a hallgatókat pillanatok alatt, hogy jelezzem az őket érintő változásaokat adott esetben.

2 hozzászólás a(z) “ETR – használni tudni kell” című bejegyzéshez

  1. Köszönön a többi hallgató nevében is! hasznos infó! 🙂

  2. Javaslom, hogy oktatótársaiddal is oszd meg az ETR-rel kapcsolatos ismereteidet, akkor talán az oktatók is tudni fogják, hogy mit csináljanak! Merthogy nem minden oktató rendelkezik megfelelő IKT kompetenciával szerény tapasztalataim szerint. Olykor maguk sem tudják, hogy éppen hová menjenek, a jegyeket hogyan vigyék fel, egyáltalán: mire való az ETR. Tarts nekik is egy kurzust, ha ráérsz! Az legalább ennyire hasznos lenne a hallgatóknak!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.