Éljen május elseje!

Száguldó országúti vagányok Hiába, a nép szereti a május elsejéket: gagyi lufik, műanyag, tré játékok az elfekvő fröccsöntött készletekből, vizezett sör, saslikba rejtett lejárt szavatosság, rozsdára rózsaszínnel festett szívecskés körhinta, bömbölő nyolcvanas évek, zokni + szandál büntető kommandó, és sorolhatnám: ünnepeljük a munkát azzal, hogy a nehezen megszerzett forintokat lehetőleg olyan helyen és módon költsük el, ahogy azt álmunkban nem gondoltuk volna. De azért a dodzsem/dodgem az mégis más, oda muszáj beülni, a gyerek eleve autófetisiszta, és én sem vetem meg a feszültséglevezetés e hihetetlen civilizált módját (tinédzserek rebegő pillákkal tértek ki az utamból…).

Két dolog felfoghatatlan számomra. Az egyik a pályán ide-oda cikázó “vigyázóemberek” jelenléte és tevékenysége: kocsiról kocsira ugrándoznak, “kisegítik” a karambol által indukált dugóból az elesetteket, akik persze nagyon nem elesettek, csak bénák, mert nem tudják, hogy kell tolatni (de az ilyen minek ül dodzsembe, kérdem én), stb. Szóval ott szökellnek ezek a jóemberek kinyúlt pulóverükben, és szitkozódnak mindenegyes koccanásnál, vagy akkor, amikor finoman félrefordított arcszerkezettel megcélzom a bokájukat – valójában azonban ők a játék ellen vannak ott. Többször megbizonyosodtam róla, hogy amikor épp nem ugrottak a pályára, sokkal olajozottabban, ügyesebben, pörgősebben ment minden, de amint megjelentek, minden elrontottak (ekkor kezdtem bokára menni). Szóval semmi értelme, hogy ott lebzselnek – a zsetont is be tudom pöckölni a gépezetbe, danke schön.

A másik problematika a képen is jól látható (nem, nem a képből villámsebességgel kisüvítő apa-fiú párosról van szó!): a vizuális világ, amit ezek a szállítható pályák képviselnek. Büntető jelleggel ott sasol David Hasselhof és Rosszfiú is, Kit és egy tigris, valamint a bagzó macska kencével turbózott Pamela Anderson is, mindez valami sosem volt kor látványegyüttesével övezve. Gyanítom egyébként – bár tanulmányt érdemelne a bővebb kifejtés -, hogy a pályán történő karambolok, dugók, szerencsétlenkedések nagy százalékban a falra felügyeskedett arcok delejező tekintetének egyenes következményei. Le velük! Éljen május 1!

7 hozzászólás a(z) “Éljen május elseje!” című bejegyzéshez

 1. Gondolj csak bele, hogy milyen lenne, ha az alább említett “sztárok” vagy legalábbis az általuk megformált szereplők lennének a vigyázóemberek.

 2. Manapság az emberek erőteljes fogalomzavarban élnek, olyan embereket tekintenek szűtoknak, hogy ihaj… nade jól van, retrós.. A sztárok nem itt kezdődnek, mint Puméla Andersen, vagy David-Istenkirály mellszőrzetem és csillagszemem segítségével meghódítom a világ nőit- Hasselhof, megjegyezném, hogy drága béjvacss-Micss legalább annyira jó énekes-popsztár, mint amilyen kiváló színész is volt hajdanán. Ajánlom mindenkinek a C’MON AND JUMP IN MY CAR, vagy GET IN MY CAR c. remek klipjét, ami meglepő módon arról szól, hogy a jóval fénykora után ténfergő Májköl pár, 20 évesnek is alig mondható leányt akar megfűzni, hogy SZÁLLJANAK BÉ A VERDÁJÁBA BELE, ami kicsit-enyhén-marhára KIT-re húz. Á–ssz-vissz két sorra épít a dal: Hasselhof: C’MON AND JUMP IN MY CAR…lányok: NO TENK JÚ SZÁ–R. Zseniális, egyszerűen zseniális… Illik megnézni, ha már beCOPY-PASTEoltam:) http://www.youtube.com/watch?v=pgX-hiQdfFw

  Hogy visszakanyarodjak a dodzsemeléshez, voltaképpen az egyetlen odaillő “sztár” Kit lesz, gondolom, magyarázni nem kő miért. Ilyenkor mindenki feje felett megjelenik egy kis felhő, és az a tipikus-most visszaemlékezés-lesz-effect.. KITKUKITKU-STRÁZSEVÁ….KITKU KONTÁKTU! KITKU! —-ANALIZICSKU, MIHÁJDÁVOCSKA!

 3. Nem értelek. Miért kell neked ezeket a “nemtudomkiket” bámulni körben, amikor ott a dodzsem, ha igazolod, hogy korod megfelelő, be is kötöd magad, akkor nyomhatod a pedált. Mindig az ütközés az izgató sosem a kirakat. Csakis a száguldás. Legalábbis én így kezdtem, s mivel a fiam kiskorú, kénytelen megosztani velem még ezt az álmai járművét… Ahol legálisan lehet ütközni, száguldani, s ha kell, sikítani. Ez a jó benne.
  Ja. Különben meg ne mondd, hogy a “bajwaccs” nem volt anno a szíved csücske.
  Ugyan, apuka…:)

 4. Hát, mi nem kötöttük be magunkat. És néha nézelődtem is. A Baywatch meg olyan szériával érkezett, hogy ohne Pamela, volt viszont kiszeltündésen vastag szemöldökű Erika Eleniak 🙂 Ő viszont nem volt a dodzsem pálya falára pingálva… És akkor most – jut eszembe – Hasselhof Kittel nyomul Pamelára? Vagy milyen minőségében is bambul a szélen?

 5. Amolyan JUMP IN MAHCAR-minőségben, asszem. Kb. Tényleg Puméla kellene oda, a maga 60-70-80-90-éves szőkeciklonságával, meg trademark jellegű légzsákjaival.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.