E-Inclusion és Szigetelésinfo

Bár éppen arról regéltem, hogy a DragonWeb oldalait alakítom át, azért az hozzátartozik a krónikához, hogy lehet, hogy csak megszaladt a klaviatúra, és egészen egyszerűen nem tudtam leállni webdizájnilag, vagy hogy is nevezzem ezt a tevékenységet, mert azért a dizájn is egy komoly szakma. Először elkészült a Szigetelésinfo.hu, amelynél nem is annyira a dizájn, mint inkább a mögötte lévő tartalomkezelés a lényeg, hiszen egy országos szigeteléstechnikai adatbázis létrehozása volt a feladat, amely gyorsan, egyszerűen, és persze megbízhatóan bővíthető. Az e-Inclusion.hu esetében csak a külalakot kellett felfrissítenem, és persze könnyebbé tenni a felhasználónak a barangolást – hiszen bár látszólag blogról van szó, ez az oldal is inkább egy tudástár, hírgyűjtő, digitális lenyomat a mának és a múltnak.

A Szigetelésinfo.hu Textpattern háttérrel készült, mert egy gyors, kisméretű, ám hihetetlen flexibilis motorra volt szükség, amely ha kell, mindenegyes elemet és oldalt másképpen képes megjeleníteni. Ráadásul van a programban minimum 10 db egyéni mező, amelyeket csatarendbe állítva egy nagyon jól kezelhető adatbeviteli felületet sikerült képezni – mert hiába bonyolult egy megvalósítás, a felhasználónak egyszerű, hatékony, áttekinthető kezelői felületet kell átadni. Még nincs egyébként teljesen kész az egész, hiszen az adatfeltöltés, stb. munkálatok még zajlanak, de lényegében már működik, és nyilván sok hasznos információt kínál szakmabelieknek.

Az e-Inclusion, vagyis e-Befogadás oldalának esetében adott volt egy korábban indult oldal, valamint a blogszoftver, ami WordPress, és az ő klasszikus, mára igencsak elavult sablonja. Azon túl, hogy jókora verziófrissítési procedúrán esett át az oldal első lépésben, ki kellett agyalni egy olyan megjelenést, amely egyszerre áttekinthető, fiatalos, de nem túl bohém, és a sablonja rugalmasan bővíthető illetve kiegészíthető, ha arra van szükség. Hosszas tervezgetés és válogatás előzte meg a kialakult dizájn felépítését, de végülis mindenki megelégedésére egészen gyorsan és problémamentesen sikerült beapplikálni az új sablont (ami azért megkívánt némi tartalmi átcsoportosítást is – ez szerintem kellett is, jó is, hogy megtörtént).

Csak hogy legyen a jövő felé történő cinkos kikacsintás is: Réka online kuckója is készülget, de többet egyelőre nem szabad elárulni.

4 hozzászólás a(z) “E-Inclusion és Szigetelésinfo” című bejegyzéshez

  1. Just a small peek at CRM’s website, please :D! Pretty please!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.