blog

South Park online

A világ vezető hírévé nőtte ki magát pillanatok alatt: a South Park összes epizódja megtekinthető a weben, teljesen legálisan és teljesen ingyen! Igazság szerint nem vagy egy nagy SP-fan – néha-néha belenézek, nevetgélek, tetszik, hogy milyen jól közelítenek meg egy-egy tabunak számító témát, de ennél nem több. Viszont, ha már lehetőség adódik böngészgetni a terjedelmes SP adatbázist, neki is veselkedtem, hátha a sokat boncolgatott húsvéti szimbolikára valami rendes magyarázatot lelek. Már persze SP-ileg rendeset. Nos, ha veretes magyarázattal nem is, értetlenségből és ezzel együtt tudásvágyból fakadó lélektársi felháborodással találkoztam, és ezt gyorsan meg is osztom minden kedves érdeklődővel…

Standard

South Park online” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Zsanett szerint:

    ROFL
    there is indeed a huge gap of information. 🙂
    bar nekem a magyar hagyomany, miszerint a festett tojast a lanyok adjak a fiuknak, tobb ertelmet hordoz, mint hogy azert festjuk hogy majd a nyuszi eldugja. Santa/Jezuska se keri hogy csomagoljuk be az ajandekot, amit majd o a fa ala tesz.

  2. Ez az egész Nyulas mizéria engem is mélyen elgondolkodtatott, eddig egyetlen logikusnak egy picit tűnő magyarázat jutott az eszembe. A nyúl is, meg a tojás is termékenységi szimbólumok voltak “eccő régen”, egyes vallásokban, és így született meg a Húsvét. /No igen,a részletek tényleg a tudatlanság felhője takarja, sőt..emésztette el örökre./ Nade, nade, nade, mivel 2008-at írunk, kitaláltam a tökéletes magyarázatot a minap: A húsvét, mint olyan CSAK ÉS KIZÁRÁ“LAG azért létezik, hogy a sok megmaradt csokimikulást el lehessen adni új alufóliában. A kölkök úgysem nézik a csoki “gravírozását”, a mikulássapka akár két nagy fül, a kicsi puttony akár bolyhos nyuszifarokként üzemelhet. Szerintem ez az elmélet egyszerűen sérthetetlen. a tojásról ezen a ponton viszont fogalmam sincs.

Hozzászólások lezárva.